Healing och kanalisering

Hem › Forums › Själsligt & Medialt › Healing och kanalisering

Detta ämne innehåller 18 svar, har 10 deltagare, och uppdaterades senast av Profile photo of fylgja fylgja 2 år sedan.

Visar 19 inlägg - 1 till 19 (av 19 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3830
  Profile photo of zab
  zab
  Medlem

  Har funderat en del kring healing där man kanaliserar krafter av olika slag. T.ex. reiki, reconnective healing, änglahealing och allt vad det nu kan heta. Tyvärr har jag lite svårt att formulera mina tankar, så jag hoppas det här inte blir för rörigt.

  Jag är själv initierad i en reikiliknande healing och har egentligen ingen aning om vad jag håller på med  8-O . I praktiken fungerar det ju så att man kanaliserar en energi som man inte vet varifrån den kommer och utan att veta hur den kommer att påverka personen. Hela teorien för dom här healingformerna bygger ju på att någon universell kraft styr flödet så att mottagaren får precis det som behövs.

  Finns det inte en risk att man kanaliserar negativa krafter istället för positiva? Eftersom folk inte vet vad dom pysslar med kan dom ju lika gärna kanalisera energi från en demon som från en ängel (för att använda den terminologin).

  Finns det inte en risk att man själv påverkar energierna? Jag känner att om den som kanaliserar är fylld av negativa energier borde det påverka resultatet, men enligt förespråkarna kan det aldrig bli fel.

  Baserat enbart på min intuition så verkar det som att många som arbetar med healing helt enkelt inte mår bra. Det kan ju såklart vara så att människor som inte mår bra söker sig till healing i större utsträckning. Kanske väljer man då healing som en snabbfix utan att ta tag i orsaken till sina problem. Då tror jag man kan hamna i en loop där healingen ger en tillfällig välbehagskänsla, men eftersom orsaken finns kvar måste man hela tiden få ny healing för att må bra. I så fall kommer ju healingen göra att man stannar i en negativ energi istället för att ta sig ur den. Man skulle kunna säga att personen fastnar i ett healingberoende som gör att hen står stilla i sin utveckling. Det här måste ju vara ett guldläge för väsen som dras till negativa energier, särskilt om energierna finns hos en person som inte har minsta tanke på att skydda sig…

  Vore kul att höra om ni har några tankar kring detta?

  #3833

  odin
  Medlem

  Jag själv upplevde att när jag blev initierad reiki master så försökte reiki energin ta över eller trycka bort den (gamla kraften jag jobbade med) Vilket ledde till att jag motade bort reikin från mitt arbete och har aldrig mer använt reiki energin eller symbolerna (symbolerna har jag använt som partytricks men säg det inte till någon) :-P

  #3835
  Profile photo of Fred Muller
  waposhtan
  Medlem

  Hej,

  har själv skrivet en post om ‘healing och onda krafter’. Jag ‘tar’ inga healingar mer, utan ‘shaman healingar’. En bekante kollade mig via en shamanresa och hon hittade en metalstör i magtrakten, som om tog bort. Jag är helt säker på det att  ‘healingen’ av min vän (se min post) var orsaken. Människor gör healing kurser, men de som lärar ut varna inte för eventuella ‘biverkingar’.

  Har det så bra.

  #3849
  Profile photo of Peter
  Peter
  Moderator

  Jag är inte så förtjust i ”att skicka healing” hit och dit. Det är vanskligt och jag vill själv vara säker som det går att vara att personen som t ex ger mig healing skall vara kunnig. Jag litar på min egen erfarenhet, det jag får till mig i budskap och ren intuition.  Om det inte kommer några varningssignaler så är det inga problem. Tycker det är viktigt att lita på magkänslan och inte tvivla på den.

  @zab93 sa: ”Finns det inte en risk att man själv påverkar energierna? Jag känner att om den som kanaliserar är fylld av negativa energier borde det påverka resultatet, men enligt förespråkarna kan det aldrig bli fel.”

  Det kan bli fel och det är för mig ologiskt att tro motsatsen. Jag resonerar så här. Om inte personen som healar vet vad den håller på med, så spelar det ingen roll vilken healingform som han/hon håller på med – det kan verkligen gå fel.

  Negativa entiteter drar nytta av det som sker och mycket problem kan uppstå. .. Om jag hade varit en illasinnad ande :twisted: så hade jag dragit nytta av det energiutbytet/öppningen som riskerar att ske oskyddat om inte de mest grundläggande skyddsåtgärderna har tagits. Jag säger mig inte veta alla sätt och allt som kan ske. Så jag förlitar mig på traditionen och den säger att man skall vara försiktig och inte ”dabba lite” när man handskas med krafter. Det rådet duger för mig.

  #3855
  Profile photo of zab
  zab
  Medlem

  Tack för era svar :)

  @Peter Det känns som att vi tänker på ungefär samma sätt här. Grundprincipen bör vara att vara försiktig, och i slutändan är det enda vi har vår egen intuition/magkänsla. Även om vi kan lära oss av vad andra gjort behöver inte allt dom gjort vara rätt för oss själva, så lyssnar man inte till intuitionen hamnar man nog väldigt lätt fel.

  Jag vill också passa på att säga att jag inte skickar healing till andra än mig själv, och ibland till andra som redan är initierade. Eftersom jag inte riktigt vet vad jag gör skulle det kännas oansvarigt att erbjuda healing till andra.

  En vidare fundering på samma tema är det här med att man får healingförmågan utan krav på motprestation. Det känns helt enkelt skumt. Jag kan inte påminna mig om att någon religion innehåller mytologiska berättelser där människor får saker bara sådär. I så fall handlar det om att man kan få gåvor i utbyte mot någon prestation, eller att man helt enkelt lär sig t.ex. healing genom att lägga tid och energi på att förstå ämnet.

  Jag känner helt enkelt att det måste finnas en balans mellan det man ger och det man får. Hur känner ni inför det?

  Om det är så att det måste finnas en balans som jag tänker, och att allt man får har ett pris är ju frågan uppenbar. Vad är priset för denna healingförmåga?

   

  #3860
  Profile photo of rigmor
  rigmor
  Medlem

  Jag tror att det är en vanföreställning att ”allt måste ha ett pris”. Det låter som om du räknar med syndastraff för allting, sluta med det. Men själva risken att man skadar istället för hjälper om man inte vet vad man gör, det är väl ett pris. Bra att du är ansvarstagande då och inte ger healing till andra som inte är initierade.

  Jag har aldrig provat reiki, men jag har hört flera olika personer beskriva problem med det. Av beskrivningarna låter det som om man ger av sin egen energi till andra, och problemen som en del upplever verkar vara just det att ”fel” energier ibland överförs eller att den som ger healing själv blir urlakad och energilös. Jag tycker att det verkar vara ett väldigt riskablet sätt att arbeta på, inte minst för en själv. Den som ska hjälpa andra måste ju vara hel själv, i alla fall så hel att den grejar att göra ett bra jobb, och om man ger sin energi till andra finns väl risken att man inte är det. Just den där balansen som du pratar om vad man ger och får, måste vara väldigt svårt att behålla om man inte är extremt erfaren. Men jag vet som sagt inte så mycket om reiki, bara det som några olika personer berättat. Kanske funkar det jättebra för det mesta och bara vissa personer har dessa problem.

  Jag har fått lära mig shamanska metoder för helande, som innebär ett samarbete med mina hjälpare i andevärlden. Rollen som jag spelar när jag använder shamanska tekniker är inte att ge eller ta energi, utan att vara en länk mellan ”patienten” och andevärlden, inget annat. Mina andehjälpare vet vad som ska göras, och jag ser till att det blir gjort. För mig känns detta som en helt säker metod, eftersom jag inte bjuder in eller använder mig av några energier eller andar som jag inte litar på. Risken  att jag får i mig några dåliga energier är verkligen minimal eftersom mina andehjälpare hela tiden vägleder mig.

  Jag har även fått lära mig en gammal helandeteknik, där man arbetar mera direkt med energierna hos patienten. Men det finns klara problem med den tekniken som mannen som lärde ut den varnade för. När man arbetar direkt med en persons energi så skapas en energilänk mellan en själv och den andra personen, och länken måste brytas när man avslutar helandet annars kommer den som gör helandet själv att tappa energi eller bli sjuk. Då gäller det verkligen att man vet vad man gör och hur man bryter länken. Jag tyckte att den helandetekniken var intressant men jag skulle inte vilja använda den just på grund av risken. I förlängningen skadar man antagligen både sig själv och andra om man inte är väldigt erfaren, han som lärde mig tekniken hade jobbat med det i över tjugo år.

   Trolltrumman är förstås bäst ;-) men kanske du kan få lite mera råd på Healing iFokus, de har en säsrksild avdelning för diskussioner om reiki: http://healing.ifokus.se/

  #3861
  Profile photo of zab
  zab
  Medlem

  Det är intressant som du säger att man verkar ge av sin egen energi. Teorin bakom reiki är att man kanaliserar en energi och att man inte tar av sin egen energi, utan tvärt om samtidigt får mer energi själv när man ger healing. Samtidigt verkar många bli trötta efter att ha gett healing, det kanske är olika från person till person hur energiflödena påverkas när man får sin initiering. Själv brukar jag inte uppleva någon märkbar skillnad i mig själv när jag har gett healing till andra, så det känns som att jag kanaliserar som det är tänkt.

  Även inom reiki är det vanligt att man ber sina andliga vägledare om hjälp för att ge bästa möjliga healing. Många upplever att dom ger starkare healing om dom ber om hjälp.

  Det här med energilänk var väldigt intressant. Inom reiki är det vanligt att man känner av mottagarens problem. Har mottagaren t.ex. smärta i ett knä kan man själv uppleva den smärtan under healingen. Efter att healingen har avslutats försvinner dock smärtan. Men på sista tiden har jag börjat fundera om det kan vara så att en del energier överförs mer permanent. Så det här med energilänk var ett intressant spår att fundera över.

  Tack för tipset om ifokus, jag ska göra ett försök där också :)

  Och tack alla ni som svarar. Det är värdefullt att höra om andras erfarenheter, och att få lite nya tankar som kan leda mig till nya insikter :)

  #3862
  Profile photo of rigmor
  rigmor
  Medlem

  Tack själv! Du har gett mig en del att tänka på om reiki. Jag förstår att det inte är tänkt att man ska ge av sin egen energi när det fungerar som det ska. Det var också intressant att läsa om hur du kan känna den andres onda under helandet.

  Lycka till!

  #3868
  Profile photo of zab
  zab
  Medlem

  Om någon vill följa frågan på andra platser så har jag ställt den på Healing.iFokus.se och andligasverige.se.

   

  #3869
  Profile photo of elena
  elena
  Medlem

  Jag arbetade med reiki i över tio år, men slutade när det blev för mycket änglaljustrams och stank av pengar runt det hela. Nu för tiden kan man tex. gå en reikimaster-kurs på ett veckoslut, en utbildning som egentligen tar 3-10 år beroende på ndividen… Dock botar jag fortffarande med mina händer, det är medfött så varför skulle jag inte. Till saken hör,  vilken bote-metod man än använder, att man måste hela sig sjäv först och bekanta sig ordentligt med de energier/makter el.dyl. man arbetar med. Med reiki har jag aldrig haft problem, men jag upplever den ändå som en ganska limiterad metod. Tanken att den hjälper med allt och på bästa sätt tycker inte jag riktigt stämmer.

  Detta med att sända ut energi och healing har jag snubblat lite med tidigare. Bla. har det uppstått problem med att den mottagande inte varit nykter vid tillfället och fått väldigt psykedeliska reaktioner (även om det ”bara” handlade om alkohol), en annan blev väldigt skrämd pga känslan att någon ”är där och gör något” – det var jag då. Jag lärde mig väldigt fort att inte sända ut energi direkt till personen utan att de vet om det, jag använder olika slags ”filter” nu för tiden. Har inte haft problem mer.

  Detta med negativa energier. Det är viktigt att sätta upp skydd och att rena sig själv efteråt och bryta möjliga band som uppstått, också bör man fylla i eventuella hål som uppstår om man tar bort något. Men man ska inte bli för paranoid eller rädd för detta, det är inte bra heller. Det bästa är nog att ta reda på vad man bör göra om något negativt kommer in. Och så bör man också vara medveten om att det kan komma upp mycket olustiga känslor och också fysiska symptom efter en healing, set är liksom en utrensning.  Man ska inte blanda ihop detta med negativa entiteter. Om utrensning sker är det enligt min erfarenhet bra att upprepa helandet några gånger, några dagar i rad eller en gång i veckan under en tid.  Och aldrig lämna nån vind för våg efter ett arbete, jag vet allt för många healers som gör sitt jobb och sen försvinner och lämnar efter sig en mycket förvirrad klient.

  #3872
  Profile photo of zab
  zab
  Medlem

  Jag tycker du har en viktig poäng i att man ska bekanta sig med det man arbetar med, många verkar gå en kurs och sedan skicka healing till allt och alla. Men har man fått lära sig att det aldrig kan bli fel finns det ju inget problem med det. Själv är jag väl i det stadiet just nu, att jag försöker få en bättre förståelse för dom här energierna som har aktiverats i mig.

  När det gäller att sända till folk som inte är medvetna om att dom får healing har jag både hört och  läst att om det inte är bra för mottagaren att ta emot energin så går den inte fram. Men det följer kanske som en naturlig del i att man tror att det aldrig kan bli fel med healing. Och tror man alla får precis det dom behöver kan man ju lätt (bort)förklara fall som dina med att det som hände var precis det personen behövde uppleva.

  När jag fick min reiki initiering fick jag lära mig att man själv ska rena sig efter healingen, och att man har ett ansvar för den som fått healing. T.ex. för att det kan uppstå starka psykiska reaktioner. Men båda dom här bitarna verkar ha fallit bort hos många, kanske på grund av att man kan bli ”master” över en helg. Sedan finns det ju fortfarande seriösa reikiorganisationer där det krävs år av erfarenhet innan man ens får påbörja sin masterutbildning.

   

   

  #3873
  Profile photo of rigmor
  rigmor
  Medlem

  Det finns en annan, kanske ännu viktigare, orsak till att inte ge healing till någon utan att fråga först: Det är oförskämt. Det är med healing som med allt annat i livet, man klampar inte in i någon annans hem eller privatliv och ändrar om eller ”ställer till rätta” utan att först fråga om personen vill det och tycker det är bra. Det finns faktiskt människor som inte alls vill få healing, och gör man det ändå är det hänsynslöst mot dem, folk ska få bestämma själva. Nu kanske jag trampar någon på tårna här, men jag vet inte alls vilka här på Trolltrumman som ger healing utan att fråga och vilka som inte gör det, så ingen är nämnd och ingen glömd! :-)

  #3874

  Intressant tråd! Den ger mycket att tänka på.
  En sak jag har hört om är att det kan vara riskabelt att kanalisera energi till patienter med cancer, att tumörer kan dra nytta av energin. Vad tror ni?
  Jag har nån slags empat eller klärsentient förmåga och har haft mycket problem med att hålla gränser till andras disharmonier, jag känner tydligt att saker kan fastna, så jag upplever också att det är väldigt viktigt att rena sig själv efter kontakten, kapa av eventuella slänger och dyl. Jag brukar dagligen ta tillbaka min egen energi som har blivit kvar hos andra, det händer i vilket omgänge som helst, och skicka tillbaka deras. Energetisk hygien ;-)

  #3877
  Profile photo of elena
  elena
  Medlem

  @rigmor Du har absolut rätt i att det är oförskämt. Men ibland har jag inget emot att vara oförskämd, som tex. när min lillebror var inne på mentalsjukhus.

   

  #3878
  Profile photo of Peter
  Peter
  Moderator

  @zab93 skrev

  ”När det gäller att sända till folk som inte är medvetna om att dom får healing har jag både hört och  läst att om det inte är bra för mottagaren att ta emot energin så går den inte fram. ”

  Den idén presenteras ofta av personer som lär ut och inte vill ta ansvar för vad de håller på med och följaktligen kan skylla på att personen som ”skickade” healing måste ha gjort något fel. Eller så kan också påståendet göras för att kunna hävda den grova generaliseringen att allt bara är kärlek och ljus i andevärlden.

  Det skall inte påstås att det är farligt med healing, dock tycker jag generaliseringar och försköningar skall undvikas. Ämnet healing är inte så okomplicerat och kräver att man tänker till.

   

  #3884
  Profile photo of zab
  zab
  Medlem

  Jag har inte hört att det skulle vara riskabelt att ge healing till någon med cancer. Däremot får man ju som healer inte ge healing för att bota sjukdomar enligt den så kallade kvasksalverilagen. Kanske någon utifrån det hittat på en egen förklaring.

  Däremot verkar det vanligt att man inte tycker att man ska ge healing till personer med psykiska problem, vilket jag tycker skapar en del intressanta frågeställningar. Hur vet man t.ex. att den man ger healing inte har några problem? Varför får inte personer med vissa problem rätt healing om healingkraften nu är självreglerande osv?

  Personligen tror jag att energihealing kan sätta igång många psykiska och andliga processes som man bör vara någorlunda stabil för att kunna hantera. Utrensningsaktioner som innebär att förträngda känslor och minnen kommer fram kan lätt förklaras med det vanliga ”man får precis det man behöver” så länge man är stabil och kan hantara det som dyker upp. I själva verket tror jag dom här processerna kan sättas igång oavsett om man kan hantera det eller inte, och därför är det riskabelt att ”hela” den som inte mår bra.

  Så man skulle kunna fråga sig om det man gör egentligen är healing, eller om man bara skickar en energi som lite slumpartat löser blockeringar i mottagarens energiflöden. I de allra flesta fall får man då en helande effekt. Men löser man upp fel blockeringar kan man få en negativ effekt.

  Vet man däremot vad man gör och kan lösa upp rätt blockeringar borde healing kunna fungera väldigt bra. Jag gissar att det är lite mer så ni shamaner jobbar med era guider som visar och hjälper er att hitta roten till problemet och avlägsna den blockeringen?

  Angående att man byter energier med andra så är det ett intressant ämne där jag har mycket kvar att lära. Jag upplever att jag väldigt lätt tar in energier utifrån och jobbar fortfarande på att komma på hur jag ska hantera det på bästa sätt. Jordning och självmedvetenhet känns som en bra grund att utgå ifrån.

   

  #3953

  Hex
  Medlem

  Hej igen!

  Det där med healing är ett svårt ämne! Vad är rätt och vad är fel?

  I början på 2000-talet blev jag  invigd i Reiki I, II och III men kände ingenting och förstod inte riktigt poängen med det hela. Sedan mötte jag en mästare som var andra generationens elev till Pan Ming grundare av Zhineng Chigong som lärde mig hur jag skulle använda de energier jag ser. Sedan har jag utvecklat en egen form av energibalansering som jag kallar det. Jag har svårt för ordet healing, för ordet lutar väldigt nära till kvacksalveri, speciellt när man anser att man kan bota sjukdomar med healing….jag ser det inte så!

  Alla dessa olika former av healing som SilverVioletta flamman, Solljushealing, månljushealing, Rosenhealing, Munayki, osv gör mig bara trött i huvudet. I min inre känsla så känns detta som ett ända stort missförstånd! Det är min åsikt! Det är sådant som får mig att känna mig som en utböling och vilja fly från alltihopa! Det är så starkt – HÅLL DIG BORTA för det är fel, så fel! Men jag måste acceptera att folk är olika och upplever olika saker och folk har rätt att tro på vad de vill. Jag har ingen rätt att börja strida eller kräva förbud så länge utövarna följer Svensk lag! Men jag skulle aldrig slänga pengar på det!!!!

  Min egna personliga åsikt är att om man ska hålla på med större energier än man själv, då ska man se vart de kommer ifrån och vad de vill innan man ens blandar in en klient. Denna energi som ger än en sådan lycka är ingen leksak eller slav som ska serva mänskligheten. Min Han som kommer med olika visioner och läror skulle aldrig tillåta mig ge healing. Det är som att höra hela Världens kyrkklockor klämta varning, varning, varning! När jag läser de andra inläggen så får jag bekräftat vad jag redan känner!!!!

  Det var någon som sa att människor som ger healing mår dåligt själva! Det är dom sista som ska ge healing! Det är ingen healing! Inte enligt mina mått! Jag blir bara så….suck! Självklart påverkar healing resultatet beroende på vilken energi som används! Ja, folk kan bli beroende och behöver kickar – de värsta är energivampyrer och snacka om att de har en hel smörgåsbord serverat åt sig.

  Om man ser energier så ser man vilka former av energier man ska använda och vilka man inte ska använda!!! Om man är osäker. Då bör man avstå och välja att utveckla sig mer…. Det finns ett ansvar i detta!!! Även konsekvenser!!!

  Det är så jag ser på saken!!! Ingen behöver hålla med mig!!!

  Bra inlägg förresten Zab

   

  #4033
  Profile photo of solkarina
  solkarina
  Medlem

  Mycket intressanta åsikter angående Reiki och healing :)  Jag har arbetat med Reiki i 23 år och håller inte med om det mesta som skrivs jag är också shaman och tror på avsikten i det vi gör. Den avsikt man lägger i att lära sig något, värdera något blir också det resultat man får.  Precis som när vi gick i skolan så finns det bra lärare med stor kunskap och lärare som saknar kunskap men tror de har den!! Hur vi väljer lärare säger en del om resultatet vi får.  Jag och en god vän till mig gör en digital Reikitidning http://www.reikitidningen.se som ni är välkomna att läsa för att ta del av hur vi ser på Reiki och helandet.  :paw:

  #4064
  Profile photo of fylgja
  fylgja
  Medlem

  @zab93 skrev: Finns det inte en risk att man kanaliserar negativa krafter istället för positiva? Eftersom folk inte vet vad dom pysslar med kan dom ju lika gärna kanalisera energi från en demon som från en ängel (för att använda den terminologin)

  Det är en viktig frågeställning, som tåls att funderas på.

  Jag ska inte säga att det ÄR så… men det KAN bli så. Jag har upplevt att det blev så, en av de tillfällen jag fick reiki skickat till mig. Eftersom jag ”ser” andevärlden, såg jag också vad som kom och jag tog inte emot. Jag har också upplevt det på en work shop med annan handpåläggning och satte då upp skydd. Jag är numer MYCKET noga med vem jag tar emot behandling ifrån. Lite mer noggrann än de flesta och kanske mer än jag behöver, men det är mitt val.

  Jag tror också att det är bättre om man jobbar med sig själv – ser till att må bra och vara balanserad – innan man ger sig på att jobba med andra. Man lär sig mycket när man jobbar med sig själv och är sedan mer redo att göra ett gott jobb.

  Det finns tyvärr många som inte vet vad de sysslar med och det är synd att många inte förstår att det visst kan bli fel. Speciellt när de skickar healing hit och dit, till alla som de tycker behöver. Vi har alla vår resa och jag tycker det är respektlöst, att inte fråga först. Jag blir rent ut sagt förbannad, när folk skickat på mig, det som dom tycker att jag behövde.

  @Elena skrev: Du har absolut rätt i att det är oförskämt. Men ibland har jag inget emot att vara oförskämd, som tex. när min lillebror var inne på mentalsjukhus.

  Det kanske är lite skillnad på när man hjälper sin familj och som i ditt fall är oförmögna att fatta egna beslut, men då skulle jag ändå rådfråga andehjälparna.

  Jag jobbar inte bara med shamansk botekonst, utan också med andra form av helande, men jag har ändå med mig mina shamanska andliga vägledare i de andra formerna. Det sker helt naturligt, eftersom jag ständigt lever med dem.

   

   

Visar 19 inlägg - 1 till 19 (av 19 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.